Met wie werk ik?


In mijn werk begeleid en train ik mensen met vragen over hun loopbaan. Mensen met vragen over zichzelf en hoe ze hiermee omgaan. Die op zoek zijn naar motivatie en werk willen maken van hun loopbaan. Ik wil graag anderen helpen inzicht te krijgen in de huidige situatie en werken naar de gewenste situatie. Dit kan individueel, maar ook in een groep. Zakelijk of particulier. We werken samen naar een concreet actieplan en zoeken naar de geschikte instrumenten om je hierbij te helpen.

Zakelijk

Zakelijke opdrachtgevers komen vaak bij mij terecht met loopbaan vragen. Ook geef ik trainingen en coach ik binnen de semi-overheid, de zorg, Retail en het onderwijs over professionele ontwikkeling en adviseer ik op het gebied van personeelsbeleid. Ik kan organisaties helpen met het begeleiden van hun medewerkers. Samen met de medewerker ga ik op zoek naar zijn of haar wensen, kwaliteiten en doelstellingen.

Particulier

Voel je je nog prettig in je werk? Heb je nog steeds de leukste baan van de wereld en hou je wel genoeg energie over voor je privé leven? Ik kan je helpen met de zoektocht naar jouw mogelijkheden en proberen hierbij het positieve te benadrukken. Misschien maken we van je huidige baan, weer je droombaan!


In de zomer van 2015 besloot ik te stoppen met mijn full time baan als freelance IT Programma manager. Ik wist dat ik wilde blijven werken, minder uren wilde werken, meer bij de kinderen wilde zijn en mijn werk 'leuk' moest zijn maar had nog geen concreet idee hoe wat waar exact. Leuk definieerde ik als volgt: het moet ertoe doen, in een geïnspireerde omgeving met inspirerende collega's & ik moest het verschil kunnen maken. Ook wist ik dat ik wilde creëren. In mijn reis te achterhalen hoe hier concreet invulling aan te geven ben ik gestart met het volgen van heel veel uiteenlopende creatieve opleidingen cursussen en workshops (handlettering - Japans borduren-grafisch vormgeven). Op een van de workshops zat ik naast Caroline. Wat ik toen niet wist is dat wij contact zouden houden. Ca 1 jaar later (medio 2016) had mijn reis al meer richting gekregen. Ik had een start gemaakt mijn dromen in te vullen door een B&B te starten, dynamisch behang te creëren, na schooltijd beschikbaar te zijn voor de kinderen en stage te lopen bij decorbouwers. Toch bleef het knagen, is dit het nou? Hoe verder? Wanneer ben ik tevreden? Een mooi moment om contact op te nemen met Caroline. Op een zonnige dag ging ik naar Delft om onder het genot van een lekkere lunch in kaart te brengen waar ik stond en wat me nog te doen stond. Haar rust, objectieve blik, open spiegel, doorvragen en expertise gaven me veel nieuwe inzicht om mee aan de slag te gaan. Inmiddels weer een jaar later (2017) spreken we elkaar nog steeds en leef ik nu (maart 2018) bijna mijn complete droom ..                Babette Hofstede | Babettes Wereld www.babetteswereld.com

Caroline is een loopbaancoach die op een professionele wijze persoonlijke vragen durft te stellen. Binnen korte tijd weet zij iemand dusdanig veilig te laten voelen om samen het gesprek aan te gaan en diep onder het oppervlakte te gaan kijken. Na hele mooie jaren binnen mijn stichting te hebben gewerkt stond ik op een kruispunt in mijn carrière. Afscheid van het vertrouwde, de hang naar nieuwe uitdagingen, maar welke en in welke werkomgeving. Caroline heeft mij in een aantal sessies de spiegel voor gehouden. Door haar prikkelende vragen tijdens de gesprekken, die ook voor voldoende denkstof leiden tussen de sessies door, zorgde zij ervoor dat ik snel scherp kreeg waar ik de energie van krijg, en welke kant ik op wilde. Wat ik heel sterk in deze trajecten vond, is dat Caroline niet alleen de professionele keuzes liet afwegen, maar hier ook een sterke relatie legde met het privéleven. Door de sessies heb ik gewogen besluiten kunnen nemen, zit ik in een nieuwe inspirerende werkomgeving, maar is mede door haar inspiratie ook de balans tussen werk en privé verder verbeterd. Een mooie bijvangst, als je dat al zo mag noemen!   Erik Los | Het Onderwijsbureau

Caroline is een loopbaancoach die mij geholpen heeft mijn innerlijke stem aan te boren en te gaan doen wat ik al 11 jaar geleden door had moeten zetten: Mijn hart volgen. Door open gesprekken met mij te voeren en met een verruimende blik te kijken naar alle informatie die ik aan haar gaf, heeft Caroline mij doen inzien dat ik verder kan gaan in waar ik goed in ben, maar dan in een vakgebied of baan waar ik ook mijn hart blij mee maak. Ik had nooit gedacht dat de drie gesprekken met Caroline zouden leiden tot het omgooien van mijn werkleven en met het beginnen van een nieuw avontuur waarvan ik de uitkomst nog niet weet. Het proces alleen al geeft mij meer voldoening dan voorheen.   Maaike Delemarrre 

Caroline van Driel is een dame die de juiste vragen stelt, aandachtig naar je luistert en altijd tijd voor je vrij maakt wanneer je erom vraagt. Zij heeft mij geholpen om mijn carrière een nieuwe boost te geven. Door met name mijn kwaliteiten naar boven te halen, waarvan ik het bestaan niet eens wist of onderwaardeerd, zorgde dit voor een positieve draai in mijn loopbaan. Het resultaat: ik ben als ZZP-er begonnen op 1 oktober 2014 en doe nu alleen nog maar leuke dingen. Caroline is voor mij een geweldige gesprekspartner geweest en nog steeds spreek ik haar regelmatig omdat ze gewoon een topvrouw is.         Lucien de Konink | Owner RowOne www.row-one.nl

Caroline heeft mij in korte tijd met een paar effectieve oefeningen een stuk verder geholpen. Hierdoor kon ik het laatste stapje zetten in de zoektocht naar een vervolgstap in mijn loopbaan. In een prettige en professionele setting speelde ze snel in op mijn vragen en behoefte. Met het doorsturen van een interessante vacature was de loopbaan coaching met haar een één-tweetje precies op het juiste moment.   Vanessa Roelse | Senior Projectleider

Caroline is een betrokken en deskundige coach/loopbaanadviseur. Vanaf het eerste moment heeft zij een prettige setting gecreëerd, wat maakte dat ik vrij kon denken en spreken. Naast deze setting heeft zij ervoor gezorgd dat ik door middel van het beantwoorden van diverse vragen en opdrachten concreet een beeld kon vormen over het verloop van mijn loopbaan en daarnaast de logische vervolgstap in mijn loopbaan kon bepalen.   Dennis van de Wetering | Teamleider

Caroline is zeer betrokken bij het welzijn van de ander. Ze probeert het beste uitmensen te halen en is een kundig MatriXcoach. 'Zoeken naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om de ander te helpen en te inspireren', dat is een korte omschrijving die past bij de ervaringen die ik met Caroline heb en deel. Ik hoop in de toekomst samen onze krachten op een of andere manier te kunnen bundelen.   Ivon Jacobs | Onderwijs orthopedagoog www.nld.nu

Wat heeft de begeleiding je opgeleverd: Dat ik de stap heb durven zetten voor mezelf te beginnen en helder voor me heb wat ik wil en vooral wat enorm veel energie en plezier me dat oplevert. En dat is veel meer dan ik van te voren had kunnen bedenken. Wist totaal niet waar of hoe ik moest beginnen, alleen dat ik ondersteuning nodig had en er zelf niet uitkwam. Duidelijk krijgen wat ik wil en daar dan mee aan de slag gaan was mijn doelstelling, dat ik alles nu dan weer op de rit heb en daar een heel goed gevoel bij heb, is een zeer waardevol kado!
Leonne van den Brand | Interim Projectmanager www.vandenbrandprojectmanagement.nl

‘Caroline is een echte professional, ik ben enorm geholpen door de aangeboden structuren en tools. Mede door haar enthousiasme en professionaliteit ben ik snel in staat geweest om de juiste keuzes te maken. Wat ik erg prettig vond, was het persoonlijk coachen.’
Ewald Reibestein | Eigenaar MaintCore

‘De combinatie van werk en privé verliep voor aanvang van het coaching traject stroef, er ontbrak evenwicht. Het coaching traject heeft mij vervolgens geholpen met het opnieuw stellen van prioriteiten, doelen, wensen en het aanleren van een aantal (communicatieve) vaardigheden. Hierdoor is mijn tijdsbesteding weer in balans.’
Sandy Wiecherink | Praktijkondersteuner

‘Via het UWV kon ik een re-integratietraject (IRO) bij Caroline volgen. Caroline is een zeer goede luisteraar, die precies de juiste vragen weet te stellen. Zij wijst je op de rode draad in je antwoorden en denkt met je mee over consequenties en te nemen stappen. Zo heb ik de switch durven en kunnen maken van een commerciële baan naar het onderwijs.’
Floor Felix | Leerkracht basisonderwijs

‘Caroline is een getalenteerde coach. Ze is puur en eerlijk in haar observaties, creatief, rustig en betrokken.
Door haar praktische instelling kan zij mensen écht begeleiden die (in hun werk) vastlopen.’
Marianne Overakker | Overakker Coaches B.V.

‘De volgende woorden geven een goede indruk van hoe ik de begeleiding van Caroline heb ervaren: duidelijk, concrete opdrachten, verhelderend door goede begeleiding, aangename sfeer en een stap in de goede richting.’
Lisette Samplonius | Gastouder en oprichter Kleine Sam - www.kleinesam.nl


Reacties van klanten

Reacties op Loopbaanbegeleiding


Workshop 'Een moodboard maken'

Normaal ben ik erg serieus, een 'denker' die dingen analyseert. De workshop 'Een moodboard maken' charmeerde me door zijn lichtheid. Ik ben een beetje blanco ernaartoe gegaan. Het kiezen van plaatjes en het knippen en plakken vond ik leuker dan ik had verwacht. Maar nog meer verraste me de uitkomst: mijn moodboard liet me helder zien waar ik nu sta in mijn loopbaan en waar ik tegen aanloop.
Docente voortgezet onderwijs


Reacties op MatriXmethode

Wanneer je open staat om je oude, beperkende gedrag om te zetten in nieuw en helpend gedrag, is Caroline prima in staat om je op een simpele manier door de stappen van de MatriXmethode te leiden. Je ervaart je eigen helende mogelijkheden en kracht.
Yvonne van der Giessen | Interim Manager www.ReLigare.nl

Ik merk echt dat het me verlichting heeft gegeven in mijn hoofd en in mijn doen. Ik lijk meer energie te hebben en dus zin om te ondernemen. Bij een voor mij vervelend voorval kan ik het nu zelf toepassen en dan houdt het me niet meer lastig bezig. Heerlijk! Al met al een hele fijne ervaring.
Erica de Leede | Office Manager

De coaching sessie van Caroline middels de MatriXmethode heeft mij handvaten gegeven hoe ik op een eenvoudige manier gedachtes en herinneringen kan koppelen aan voor mij duidelijke symbolen. Hierdoor kan ik als het ware kiezen wat ik met bepaalde informatie/gedachten kan doen, in het hoofd plaatsen of op het (denkbeeldige)bord hangen om deze later nogmaals te bekijken. Middels het voldoende oefenen van deze methodiek wordt dit een way of life. Caroline is een deskundig en geduldig persoon met de gave om alles op een duidelijke wijze uit te leggen en te verduidelijken.
Pieter Quanjel | Manager Madolex groep