Nieuwsbrieven


30 November 2017

 

c a r o g i f t   
The intuïtive mind is a sacred gift and the rational mind is a failthful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.
(Albert Einstein)
The ‘thing’ that seems so easy to you is your talent, your gift. You’re certain anyone could do it, but they can’t.
 
Een ander woord voor gift is een gave, een talent, iets wat je van nature hebt. Weet je dat je gave, je nauwelijks tot geen moeite kost, het gaat vanzelf. Prachtig toch.
Herken je dat?
Creatief werken, schrijven, letters tekenen, gedichten, poëzie, verhalen lezen en ook zelf verzinnen… 
Al vanaf mijn kindertijd beleef ik daar veel plezier aan, ik hield het alleen jaren voor mezelf.
Binnen mijn loopbaanwerk zet ik diverse methoden in waaronder ook creatieve werkvormen.
 
Kunstzinnigheid
En zo’n twee jaar geleden begon ik mijn schrijfkunst schoorvoetend te delen via social media. Regelmatig merkte ik dat het nog ongemakkelijk was om zichtbaar te zijn én ook ervaarde ik dat het gewaardeerd werd. Waardevol om goede zin door te geven en te ontvangen. Een van mijn wensen is een (Z)inspiratie(werk)boek maken. Het is nu nog niet zover. 
Deze zomer vierde ik mijn 10-jarig jubileum. De mensen met wie ik in de afgelopen jaren had samengewerkt wilde ik graag bedanken via een persoonlijk handgeschreven caro’s gift.
De MakeMyDayCalendar, voor de nazomermaanden 2017, ontstond. Persoonlijk overhandigde ik het en/of verstuurde het per oldskool post. Wat een bijzonder proces om op deze periode terug te blikken én vooruit te kijken. Er kwamen diverse vragen, hernieuwde contactmomenten en ik maakte tijd om de MakeMyDayCalendar voor het nieuwe jaar en een serie handgeschreven wenskaarten vorm te geven.
Omdat ik een voorstander ben van je hart volgen en omdat het mij opvalt dat nog veel signalen van het hart onderbelicht blijven heb ik er voor gekozen om de Hartstichting te steunen.
Wil je een donatie geven aan dit belangrijke doel kijk dan op mijn actiepagina 
Neem hier een kijkje in de winkel van carogift.nl


21 Juli 2017

 

Laat je zien
Winter 2016 | Begin dit jaar deed ik mee aan een experimentje. Ik zeg regelmatig tegen mijn klanten 'Laat je zien, anders kunnen ze niet voor je kiezen' en 'Doe iets eens op een andere manier dan wat je eerder deed. Dan krijg je namelijk ook iets anders dan je eerder kreeg'. 
Zo ging ik ook wat anders doen, ik maakte samen met Fiona Stoop een kort filmpje waarin ik vertel waarom en hoe ik werk. Zo'n opname van een paar minuutjes is een belevenis van een uur, wat hadden we samen ook een lol ;) 
Puur het uit mijn hart vertellen, ondanks dat dit kwetsbaar voelt, ervaar ik als het meest krachtig. En ja dat past mij het beste.

Mijn Durftevragenwensenlijstje 
Er zijn meer zaken die op mijn durftevragenwensenlijstje staan. Dit zijn dingen die ik nog wil ondernemen, wil ervaren, samen wil beleven of nog graag wil leren. Op de een of andere manier is het er eerder nog niet van gekomen omdat ik nog niet zover was of omdat er nog geen ruimte voor was. Gedoseerd ga ik ermee aan de slag én wat ik zo mooi vind is dat ik merk dat ik er anderen enthousiasmeer het zelfde te doen en niet langer meer uit te stellen wat je zo graag wilt.

Vorig jaar zomer ben ik o.a. begonnen om een van mijn interesses, kalligraferen, hernieuwde aandacht te geven. Als kind schreef ik al graag letters, ik kon uren zoet zijn met creatief bezig zijn. Dingen zelf maken raakte op de achtergrond door de combinatie van full time werken en in deeltijd studeren, mijn lief en later onze drie liefsten, familie, mantelzorg, vrienden en ja ook omdat ik inderdaad zoveel interessant vind. In het najaar maakte ik mijn 1e kaart 'Dare To Begin'. Er volgden gekalligrafeerde notebooks voor mijn loopbaankandidaten, familie en vrienden. Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van mijn ZINspiratie BeLEeFboek. Een boek voor mensen die behoefte hebben aan inspiratie, die zelf aan de slag willen met hun avontuur, waar ze meer van willen op het gebied van werk. 

 

Voorjaar 2016 | Deze lente maakte ik 'Sprankel'. Het is gewoon een kaart en toch.. Er ging heel wat aan voor af. 'Sprankel' heb ik (op)getekend tijdens mijn eerste schrijfworkshop van DamesDieSchrijven op zondag 3 april. Een van mijn zussen, Anne-Mariewist dat ik meer wil durven schrijven vanuit mijn hart en zij vroeg of ik zin had om met haar mee te gaan. Ik merkte al snel de kracht van de schrijfworkshop, ik kreeg in korte tijd telkens schrijfoefeningen waarbij het de bedoeling is dat je vrijuit mag associëren en ik vertrouwde volledig op mijn intuïtie. Na verschillende korte schrijfoefeningen, werd ik geraakt. Er ging van alles door me heen. Ik ben iemand die graag leert, nieuwsgierig is, open staat voor nieuwe mogelijkheden, niet zo snel tevreden is - en vooral voor mezelf- ben ik te streng. En ja, op dat vlak, wil ik graag milder worden. Iets zachter zijn voor jezelf en als meer mensen dit zichzelf gunnen dan wordt de wereld in mijn ogen een stukje lichter en mooier. 

Toen tijdens de schrijfworkshop de éénlijntekening opdracht volgde ontstond binnen 5 minuten mijn inspiratie tekening 'Sprankel'. Het is een mix van sterrenregen & paardenbloem. Twee lievelingen van mij, ze staan symbool voor klein geluk, een lichtpuntje zijn, wensen, verspreiden & samen delen. Direct na de schrijfworkshop nam ik mij voor om hiervan mijn nieuwste handlettering kaart te maken. 'DareToBegin', mijn eerste handettering kaart, is een witte uitvoering.

 

Natuurlijk was het simpel en puur om te kiezen voor een zelfde witte stijl. Alleen vond ik dat 'Sprankel' een glinstering mocht krijgen. Een goudgele look, iets liefdevols, troost, warmte, zacht & kracht uitstralen én ik wilde haar graag in de zomer weggeven. Met een moodboard bracht ik kleur&gevoel in beeld zodat helderder werd wat ik met de kaart wil overbrengen.


Ik vertelde Agnes over mijn plan en man man, wat stelde zij mij goede look&feel vragen. Zij hielp mij verder met het ontwerp, wat is zij een kei visualiser. 

 

Toen was daar het moment van het drukken van de kaart. Het nam meer tijd in beslag dan ik had verwacht. De proefdruk bij drukker 1 bleek een probleempje te hebben, het resultaat was nog niet wat ik voor ogen had. Er volgde een andere proefdruk. Helaas, op korte termijn lukte het niet. Ik vroeg me af of ergens anders de druk wel goed zou kunnen uitpakken en daarom ging ik op zoek in mijn netwerk en vroeg ik Walter Pruisken of hij mij kon helpen. Het is gelukt, netwerken werkt, DrukkerijEdauw+Johanissen dankjewel.

 

Het is een mooi & pakkende ZINspiratie kaart die ik graag oldskool opstuur(de) deze zomer om mensen te bedanken voor hun vertrouwen in mij, omdat ik blij ben dat zij er zijn of omdat ik hen graag wat veerkracht toewens. Ook deel ik mijn kaarten uit tijdens loopbaantrainingen als geheugensteuntje of stok achter de deur om aan de slag te gaan met iets wat je zo graag wilt bewerkstelligen.

Ik ben een voorstander om te laten zien wat raakt, ga ervoor waar je in gelooft óók als het tegenzit. Probeer wat nieuws uit, ga door, hou vertrouwen, het helpt om je ontwikkelwens uit te laten komen. En ja, deze kaart 'Sprankel' is zelfs daarvan een voorbeeld. Een persoonlijke creatieve postzegel maakte het voor mij helemaal af en daarom kalligrafeerde ik 'Bloom' met zonnestralen en bestelde mijn eigen postzegel bij post.nl

Co creëren 
Ik vind het waardevol om krachten te bundelen, elkaar aan te vullen, te versterken en te inspireren. Daarom werk ik ook graag samen.

Zomer 2016 | Deze nazomer geef ik o.a. samen met Evelien Olyslagers puur aandacht workshops op werkelijk waar zo'n prachtig mooie stille plek in de natuur. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan nu alvast naar dit korte filmpje. Binnenkort volgt er meer info over de 3 daagse workshop '(be)LEeF je droom!' die 9 september begint en op 15 september geven we samen 'Aan het werk met je zes Zintuigen'.

Najaar 2016 | Een specialist op het gebied van de KernTalentenAnalyse en hoogbegaafdheid is Anna Geburtig. Wij gaven al eerder presentaties op het gebied van hoogbegaafdheid én werk. De 4 daagse training 'Aan het werk met je talenten' start 7 oktober in Delft. Meer info lees je hier.

 

Let the sunshine in

 

Loop je in je werk ergens tegen aan? Of wil je dingen gewoon eens helderder krijgen voor jezelf? Stuur me een bericht, neem contact met mij op via whatsapp, telefoon of mail. Ik help je graag in alle rust verder op weg met keuzes maken. 

Van 23 juli - 13 augustus ben ik Out of office :)
Let's take it easy
Ik wens je een fijne zomer, en heerlijk op laden met rust. 

 


30 November 2015

 

Het is 30 november
47 jaar geleden ...

Alles veranderde in november 1968.
Mijn oudste broer, Rennie is dan 15 jaar, sterft in het ziekenhuis.

Vlak voor de zomervakantie komt hij terug van werkweek van school, met knallende hoofdpijn. Mijn ouders vertrouwen het niet en na allerlei artsenbezoeken blijkt dat Rennie een hersentumor heeft. De operaties en de medicijnen die hij daarna krijgt slaan niet aan. Hij ligt ruim 5 maanden in het ziekenhuis in Zwolle, na de 2e keer in coma kan hij niet beter worden. 
Wat is dit een ongelofelijk intens verdriet voor mijn ouders, broers, zussen en anderen om ons gezin heen.
Ik ben dan nog maar 3 maanden oud, de jongste uit een gezin van 7 kinderen. Geboren in een periode van verdriet, angst, onzekerheid maar ook van hoop. Hoop dat Rennie beter kan worden.

En nu ...
Nu pas begin ik me heel langzaam te beseffen dat ik geboren ben, met opgewekte genen, om een lichtpuntje te zijn ... voor mijn ouders, mijn broers en zussen. Een kleine sprankel die ik zo graag deel om de wereld een beetje mooier te maken.

Mijn naam, Caroline, weet ik sinds kort ook .... betekent vreugde.

'The most important days in your life are the day that you are born and the day you find out why.' (Mark Twain)
Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Caroline helpt je als loopbaanprofessional je eigen kracht te ontdekken. Neem contact op voor een oriënterend gesprek.
Met plezier aan het werk 


10 maart 2015

 

Spring ..


Haal jij nog steeds het beste uit jezelf?

Deze lente organiseren we op vrijdag 11 april a.s. opnieuw diverse workshops op de Oude Delft in Delft. 
Denk je al langer erover om hieraan deel te nemen? Pak je kans, geef jezelf nu deze "Haal jij het beste uit jezelf" dag
Wij kijken er naar uit en spreken je er graag over.


2 september 2013

 

Vier het loslaten

Deze zomervakantie zwom ik in zee met m'n kinderen, zij doken door de golven en zwommen heerlijk mee met de hoge golven. Ik voelde de kracht van het water en het herinnerde mij aan een droom van 7 jaar geleden. In die desbetreffende droom had ik m’n 2 oudsten gered uit een wilde zee. Ik schrok wakker op het moment dat ik m’n jongste niet meer vast kon houden en ik dacht dat we allebei verdronken. Allerlei emoties gingen er door mij heen en de negatieve overheersten. Dagen later vroeg ik aan mezelf of ik het einde van mijn droom ook op een andere manier kon bekijken. En ja, dat lukte.
Je hebt altijd de keuze om nieuwe dromen te creëren.


Met bovenstaande uitzicht vertelde ik aan mijn jongste, inmiddels 8 jaar, over mijn droom. Hij reageerde bijna direct met zijn wijze woorden: ‘Je kunt zelf kiezen, je hebt 50% kans op het ene en 50% kans op het andere. Kies voor datgene wat je het liefste wilt.’ 

Loslaten is niet het einde van de wereld. Het is het begin van een nieuw leven.

7 jaar geleden liet ik mijn functie als HR adviseur bij IKEA los. Een organisatie waar ik 15 jaar lang werkzaam was, waar ik veel kansen had gekregen en had gepakt. Ik begon aan een nieuw avontuur, het zelfstandig ondernemerschap en begon mijn loopbaanbegeleiding bureau. In de afgelopen 7 jaar deden zich natuurlijk diverse fasen voor. Het startte met een zoektocht dit was een spannende tijd. Ook brak er een periode aan met veel plezier, zaken leken af en toe gewoon vanzelf te gaan. Het werd afgewisseld met wild water, het loopt namelijk ook wel eens niet zoals ik me 't had voorgesteld. De afgelopen jaren heb ik in mijn ogen de kunst van het omdenken meer geleerd toe te passen: namelijk het vinden van het voordeel van een nadeel. Vooruit denken, actie nemen op mogelijkheden, creatief zijn, lef hebben en doorzettingsvermogen is zo belangrijk. Ik vind het waardevol om te verbinden, samen te groeien, het beste uit mensen te halen en juist de kracht van de sterke kanten van mensen wil ik benadrukken.    

Loslaten gaat vanzelf als je vasthoudt aan de dingen die belangrijk voor je zijn.

Haal jij nog steeds het beste uit jezelf?

Diverse 'Haal jij het beste uit jezelf?' workshops worden op vrijdag 27 september a.s. in Delft op de Oude Delft gehouden. Denk je al langer erover om hieraan deel te nemen? Pak nu je kans, gun jezelf deze dag. Ik kijk er naar uit en spreek je er graag over.
Durf te dromen en durf te doen.


4 februari 2013

 

Vang het juiste ogenblik ..

Samen delen
          
Vandaag is het alweer twee jaar geleden dat ik de sleutel in ontvangst nam van mijn nieuwe werkplek. Samen met vier andere zelfstandig ondernemers deel ik een prachtig oud pand aan de Oude Delft 197. Samen delen geeft mij plezier en het werkt! In 2007 startte ik mijn bedrijf en droomde over de plek waar ik graag met plezier wilde werken. Toen realiseerde ik mij nog niet op wat voor manier dit werkelijkheid zou worden. Mijn oog ving het juiste ogenblik. Via een LinkedIn groep zag ik een mogelijkheid om dit kantoor te bezichtigen en direct was het vertrouwd. Social Media helpt je. In mijn ogen een mooi voorbeeld van #netwerkenwerkt. 

Nu vier ik mijn 2e verjaardag op de Oude Delft en wil ik je het cadeau 'Samen delen' aanbieden.
Loop jij al langer met het plan om aan de slag te gaan met personal branding, profileren via social media of wil je onderzoeken hoe jouw droombaan eruit ziet? Maak dan deze maand een afspraak met mij. Bij het 'Samen delen' cadeau neem jij gratis iemand mee. Dit idee ontstond naar aanleiding van een durftevragen tweet van @vrouwenpassie waar zowel @roeliw als ik een tweet op terug schreef. 'Samen delen' is samen beleven en dit maakt het zoveel leuker. Vast en zeker ken je een (con)collega, vriend, kennis of familielid die net als jij meer wilt weten hierover, alleen maakten jullie er nog weinig of geen tijd voor vrij. Doe het dan nu #samendelenwerkt.  

Aan het werk met NLD
Samen met Ivon Jacobs van NLD Collectief organiseer ik vrijdag 15 maart 'Aan het werk met NLD'. Gedurende deze dag krijg je achtergrondinformatie over NLD, de matriXmethode, ga je met praktische handvatten aan de slag zodat helderder voor je wordt welke richting studie en/of loopbaan jij wilt gaan kiezen. 

Haal het beste uit jezelf
Op de 2e lentedag, vrijdag 22 maart organiseren Ada Trouwborst, Hans Rijnberg, Paulien Stoffer en ik opnieuw de 'Haal jij het beste uit jezelf dag' wederom in het prachtige natuurgebied De Biesland in Oud Delfgauw. Je kunt uit acht diverse workshops rondom het thema 'persoonlijk leiderschap' er vier kiezen. Kijk hier waaruit je die dag kan kiezen. Wil je het beste uit jezelf halen? Ont wikkel jezelf met behulp van deze dag, een dag met 'gewoon' aandacht geven aan jezelf. Gun jezelf deze dag, zet 'm in je agenda en meld je aan. 

Lezing MatriXmethode
Samen met Ingrid Stoop verzorg ik dit voorjaar een lezing voor ouders, opvoeders, leerkrachten, directeuren en iedereen die interesse heeft in de MatriXmethode op Basisschool het Spectrum in Delfgauw. 

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Ik hoor het graag van je, ik ben benieuwd naar je wensen.
Iedereen elke dag plezier in leren & werken


6 december 2012

 

NIEUW BEGIN

“NINA SIMONE-FEELING GOOD” Birds flying high you know how I feel Sun in the sky you know how I feel Bree...           

Voel je goed
Wat doe jij om je goed te voelen?
Het nieuwe jaar dient zich al bijna aan. Ben je zover om 2013 nieuw te beginnen en wil je letterlijk anders in beweging komen?
Graag wil ik je aandacht vragen voor: 

SamenLopenWerkt
In beweging blijven is goed voor lichaam & geest en voor jong & oud. Door samen krachten te bundelen zijn we in mijn beleving tot zoveel meer in staat.
Lilian Maas-Arts en ik zijn de initiatiefnemers van het 'SamenLopenWerkt' project, startend op 13 januari 2013. We hebben een superleuke actie bedacht, 3 generaties in beweging, voor het goede doel. Ben je benieuwd wat we bedacht hebben en vooral wat we gaan doen, kijk hier voor meer informatie.

Heb 't lef en begin bij jezelf
Als loopbaancoach kom ik in mijn werk mensen tegen die graag rust willen in hun hoofd. En daarnaast zie ik dat vormen van angst en onzekerheden tijdens leren en/of werken in de weg zitten om goed te functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geen grenzen durven stellen of niets durven te zeggen in een groep. De MatriXmethode zorgt ervoor dat je meer in je kracht komt te staan en meer zelfvertrouwen krijgt. En dat zorgt weer voor een betere werksfeer en een handige effectievere manier van leren en samenwerken. MatriXcoachen zet ik graag in, het is een praktisch & krachtige manier om mensen, jong & oud, te ondersteunen.

Haal het beste uit jezelf
Eerdere reacties die we dit jaar ontvingen waren: 'een afwisselende, plezierige en ontspannende dag' en 'dit gun ik iedereen'. Met veel enthousiasme verzorgen we opnieuw 11 januari 2013 een 'Haal jij het beste uit jezelf dag' in een prachtig natuurgebied. Dat doen we met acht diverse workshops rondom het thema 'persoonlijk leiderschap' waaruit je er vier kunt kiezen. Kijk hier waaruit je die dag kan kiezen. Wil je het beste uit jezelf halen in je werk of je persoonlijke ontwikkeling of 'gewoon' aandacht geven aan jezelf? Gun jezelf deze dag, zet 'm in je agenda en meld je aan. 

Ben je nieuwsgierig, wil je meer weten? Ik hoor het graag van je.
Iedereen elke dag plezier in leren & werken


29 maart 2010

 

Lentekriebels

Het is lente & het is tijd om er weer wat moois van te maken!
De buitenlucht opzoeken, plezier, zin, spirit, opgeruimd de lente in en laat de inspiratie maar komen.
Is het ook tijd voor jou om nu anders je loopbaan onder de loep te nemen? Ben je op zoek naar helderheid over wat je kunt en wilt in je loopbaan? Wat wil je zo graag bereiken en hoe pak je dit aan? Heb je behoefte om hierbij persoonlijk gecoacht te worden?

Ik ben ervan overtuigd dat als je doel duidelijk wordt, je beter kan focussen en dit geeft je zoveel meer energie om je doel te behalen. Het sleutelwoord is perspectief. Rekening houden met je eigen wensen en mogelijkheden. Wees nieuwsgierig en onderzoek welke opties er zijn. Durf verder te kijken!

In mijn werk als loopbaancoach werk ik niet alleen binnen vier muren. Om anders te kijken trek ik er ook samen op uit. Een gesprek, training of workshop met een fantastisch uitzicht kan heel wat meer opleveren dan een bijeenkomst op kantoor. En dan vind ik het ook geweldig mooi om te zien dat mensen weer vertrouwen & zin krijgen in (samen)werk(en).
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op. Met plezier informeer ik je over de mogelijkheden die passen bij wat je wilt bereiken.

Inspiratie Doe Workshop | Doe meer met je talenten

Benieuwd naar wat jou inspireert? Hoe zet je jouw talenten in, in je werk & in je leven? En hoe maak je van je dromen uiteindelijk een uitvoerbaar actieplan?

De Inspiratie Doe Workshop helpt je op weg. Laat je tijdens deze workshop inspireren door creatieve, boeiende en soms wat gekke opdrachten! Je begint met de zoektocht naar je drijfveren. Waar loop jij bijvoorbeeld warm voor en waar krijg jij energie van? Hierna maak je een plan van wat je zou doen als je weet dat succes verzekerd is. De derde stap is uitzoeken of je plan werkelijk haalbaar is, wat kan wel en wat niet? Uiteindelijk in stap 4 maak je voor jezelf een actieplan & een to do list.

Maak kennis met de Inspiratie Doe Workshop op 29 april of 27 mei van 09.30 tot 11.30 uur in het Art Centre te Delft www.artcentre.nl. De kosten bedragen € 75,00 excl. BTW per workshop en biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers per workshop. Schrijf je in door een mail te sturen naar caroline@vandrielstoffer.nl.

Heb je belangstelling maar kan je de genoemde data niet, stuur dan een mail dat je graag op de hoogte wordt gehouden van toekomstige workshops en trainingen.